VAN / İPEKYOLU - Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bahçıvan mah. Kazım Karabekir bulvarı 65300. VAN/İPEKYOLU
Arayan değil, ARANAN bireyler yetiştirmek.
Misyon
Girişimcilik ruhuna ve evrensel değerlere sahip, geleceğe güvenle bakan, ülkemizin hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu donanımlı bireyler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Başlama:08.00 Bitiş:17.00
Doğal Gaz
Otobüs,dolmuş
MERKEZ
2018/2019-200
2017/2019 : %29
2017/2018 : %17
Sportif Etkinlikler
Badminton- bocce -dart okul sporları faaliyetlerine katılım sağlanmıştır. Badminton -bocce´de il üçüncülüğü dart Türkiye üçüncülüğü kazanılmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
50.TÜBİTAK sergisinde Sosyoloji alanında 2 projemiz sergilendi. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı okulumuzda 22 projeyle gerçekleştirildi.
Proje Çalışmaları
Özel Eğitim Öğrencileri için Materyal ve Oyuncak Üretimi Meslek Liseleri ailelerle buluşuyor. 9. sınıf öğrencilerinin yetenekleri doğrultusunda Alan/Dal ve Bölüm tercihleri yapabilmelerine yönelik "Temel Yetenek Testi 9" uygulaması. İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlenmesi. Minik ayaklar üşümesin projesi. İyiliği dolaptan çıkar. Yoksul öğrenciler yararına kermes. Artık materyallerden gösteri kostümleri üretimi. Yöresel yemek yarışması. Yedi bölge moda için el ele. Tanınmış Türk İktisat Prof. ve Ekonomist Mithat MELEN öğrencilerimizle söyleşisi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
16/04/2019-01/05/2019 tarihleri arasında Paris-Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile IFE-BAT kurumları arasında gerçekleştirildi. Erasmus 2018-1-TR01-KA102-053330 nolu "Akdeniz Mutfağının Yerinde Öğrenilmesi" adlı Mesleki Eğitim Öğrenme ve Staj Hareketliliği programımız eksiksiz ve sorunsuz tamamlanmıştır. Projemize Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alnından 10 öğrenci ve 2 öğretmen katılmıştır. Projemizin amacı Fransız mutfağının yemeklerinin uygulamalı olarak yapmaları öğrencilerimizin mutfak alanında viyonlarını geliştirecek ve okulumuzdaki eğitimlerinde bilgi ve beceri kazanmalarını sağlayacaktır. Öğrencilerimizin proje akışında mesleki vizyonları artmış Avrupa iş ve yaşam deneyimi kazanmaları sağlanmış, Yabancı Dil öğrenme konusundaki motivasyonlarıda artmıştır. Öğrencilerimiz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında AB ülkelerinde kullanılan makine, araç-gereç ve mutfak donanımları bilgisi kazanırken AB ülkelerinde kullanılan besinler, et ürünleri, deniz ürünleri, sebze ve meyve gibi değişik konularda eğitim almışlardır. Yine AB ülkelerindeki HACCP hijyen, sanitasyon, iş güvenliği konularında bilgi edinecek iş deneyimi kazanmaları sağlanmıştır. Eğitim sonunda öğrencilerimizin öz güvenleri artmıştır.Proje sonucunda EUROPASS hareketlilik belgesi almışlardır.