VAN / İPEKYOLU - Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TEKNOFEST 2024 TEKNOLOJİ YARIŞMALARI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI

Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Teknoloji Yarışmaları'na başvurular başladı!

Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2024’te bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride yarışmalar düzenlenecek. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 7. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne olmaya devam ederken ön eleme aşamasını geçen takımlara 50 milyon TL maddi destek, TEKNOFEST’teyarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da 25 Milyon TL ödül verilecek.

TEKNOFEST 2024’te Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, RobotaksiBinek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği 46 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek. 2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ise ilk defa başvuruya açılacak.

İlkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar başvurulabilen, tamamı geleceğin odak alanlarında kurgulanmış yarışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvurunuzu gerçekleştirmek için https://mth.tc/TEKNOFEST2024Yarismalar adresini   ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi 20 ŞUBAT!

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin sorgulaması, üretmesi ve geliştirmesi için;

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİYLE…

Ara

2023 ERASMUS+ bireylerin öğrenme hareketliliği kapsamında okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alanı 11. sınıf (1 Asil+1 Yedek) ve 12. Sınıf (2 Asil +2 Yedek) Öğrenci İSPANYA' da 90 Gün Staj Yapacaklardır. Başvurmak isteyen öğrencilerimizin başvuru formunu moda tasarım tek. alan öğretmeni Nazlı ARSLAN'dan alarak 11.12.2023 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

2021-2022 Sorumluluk Sınav Takvimi

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Kılavuzu yayımlandı.

8 Şubat -26 Şubat tarihleri arasında başvuru yapılabilecektir. 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen sınav, 25 Nisan saat 10.00'da yapılacak.

Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin müracaatı, okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.