VAN / İPEKYOLU - Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde saygıyla andık.

Kas

Okulumuz Cumhuriyet'in ilan edilişinin  99. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.

Kas

Mevlid-i Nebi programımızı icra ettik.

Ekm

2022 2023 Eğitim Öğretim yılı sene başı Okul Aile Birliği toplantımızı gerçekleştirdik. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantımız Okul Müdürümüz Mehmet Hayati ÇELENK Bey'in açılış konuşmasıyla devam etti. Eğitimin bir ekip işi olduğunu,  katılımlarından ve ilgilerinden dolayı velilerimize  müteşekkir olduğunu belirten müdürümüz okulun işleyişi ve bölümler hakkında açıklamalarda bulundu. Okul Aile Birliği ilgili birimlerinin seçilmesi ve iyi dileklerle toplantı sona erdi. Daha sonra sınıflar bazında veli toplantısı gerçekleştirildi.

Ekm

letişim Başkanı Sayın Fahrettin ALTUN'un katılımıyla Van Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen Devlet Teşvikleri Tanıtım Programına okulumuz Yiyecek ve İçecek alanı stand açıp  ikramda bulundu.

Ekm

Okulumuzda 17.10.2022 tarihinde uyuşturucuyla mücadele farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında emniyet mensupları tarafından Narkorehber eğitimleri verilmiştir. Eğitimler kapsamında ilçemizde bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapan anne ve anne adayları başta olmak üzere tüm çalışanlara proje kapsamında seminer verilmiştir.

Ekm

Okulumuzda 25.10.2022 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğünün Siber Suçlar şubesinden gelen görevliler tarafından "siber zorbalık" konulu seminer verilmiştir. Seminer kapsamında siber suçlar, bilinçli sosyal medya kullanımı, güvenli internet gibi konularda bilgilendirm yapıldı

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Metin ÇAKIR  ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan TEVKE okulumuzu ziyaret etti.

Haz

26 Mayıs Perşembe günü okulumuzda bahar şenliği etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında Çocuk Gelişim bölümümüz şapka defteri, palyoço gösterisi, atık maddelerden yapılan kostümlerin defilesi, Karagöz gösterisi, beden kuklası dansı ve drama gösterisi yapıldı. Konaklama Seyahat alanımız dünya dansları gösterisi sergiledi. Moda Tasarım bölümümüz ise yıl içinde alan öğrencilerinin diktiği kıyafetlerden bir defile yaptı. Defidelen sonra Moda Tasarım öğrencilerimizde dans gösterileri yaptı. Şenliğimiz Yiyecek-İçecek bölümümüz ve uygulama anaokulumuzun kermesiyle devam etti. Şenliğimiz öğrenci ve öğretmenlerimizin çektiği halaylarla son buldu.

Nis

van İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde hazırlanan turizm haftası etkinliğine okulumuzun Konaklama Seyahat alanı öğrencileri Dünya Halk Dansları gösterisiyle katılım sağladı.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  aramızdan ayrılışın 83. yıl dönümünde

okulumuzda düzenlenen anma programıyla anıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okumasıyla

anma töreni başladı. Günün anlam ve önemini belirtilen konuşmaların ardından şiirler ve Atatürk'ün

sözleri okundu. Son olarak Atatürk'ün sevdiği şarkılar söylenerek anma programımız sonlandırıldı.

Eyl

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması amacıyla ülkemizde ve tüm dünyada "Dünya İlk Yardım Günü" kutlanmaktadır.

Bu kapsamda okulumuz öğretmenlerinden Nur ÖZKAÇMAZ  ve Same Nihan KILIÇÇI "Dünya İlk Yardım Günü" etkinliği öğrencilerimiz ile birlikte gerçekleştirildi.

Eyl

Okulumuz 9.Sınıf öğrencilerine yönelik  rehberlik ve yönlendirme faaliyetleri kapsamında   alan ve dal tanıtım faaliyetleri düzenlendi. Tanıtım faaliyetleri okulumuz alan şefleri ve meslek öğretmenleri tarafından gerçekleştirildi. Tanıtım faaliyetleri ile  öğrencilerimizin, ilgi ve yeteneklerine en uygun alanı ve mesleği seçmeleri hedeflenmiştir.Bu alanlar: Çocuk Gelişimi,Mosa Tasarım Teknolojileri,Konaklama ve Seyehat Hizmetleri,Tasarım Teknolojileri, Yiyecek İçecek Hizmetleridir.Tanıtım faaliyetlerinde emeği geçen  alan şeflerine, meslek dersi öğretmenlerimize teşşekür ederiz.

Tem

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen  "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında lise görsel kategoride birinci seçilen

öğrencimiz Somaye NOHSENİ ' ye  ödülü, Vali Mehmet Emin BİLMEZ' in katılımıyla

gerçekleşen törende verildi.

Haz

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak , yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla

Yeşilay tarafından gerçekleştirilen "SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK " yarışmasında Görsel kategoride; okulumuz Tasarım Teknolojileri bölümünden

11. sınıf öğrencimiz "Somaye MOHSENİ" Van İl 1. si olarak okulumuzu gururlandırmıştır.

Vestel MTAL ailesi  olarak bir başarıya daha adım atmanın mutluluğunu yaşamaktadır.